Tweede toren Ruitersbos in Breda opgeleverd

Foto: Woonzorg Nederland

Deze week is de tweede toren van wooncomplex Ruitersbos aan de Brahmslaan 2 in Breda opgeleverd. Het gaat om 36 zelfstandige seniorenappartementen en een gezamenlijke ontmoetingsruime voor in totaal 73 appartementen. Alle huurders nemen binnenkort hun intrek.

Sloop-nieuwbouw project
Op loopafstand van het Mastbos in Breda ligt wooncomplex Ruitersbos, bestaande uit twee torens. De oude torens stammen uit de jaren ’60 en waren verouderd. Met het oog op duurzaamheid en de veranderde zorgbehoefte zijn beide torens vervangen. Met het sloop-nieuwbouw project kunnen er ook meer woningen teruggebouwd worden. Het aantal appartementen stijgt van 44 naar 73.

De nieuwe torens met allebei zeven woonlagen hebben een chique uitstraling en worden met elkaar verbonden door een overdekte corridor. Ook is er een ontmoetingsruimte, scootmobielstalling en extra parkeergelegenheid gerealiseerd.

Betaalbaar aanbod
Woonzorg Nederland-bestuursvoorzitter Cees van Boven benadrukt dat de nieuwe woningen een impuls zijn voor de seniorenhuisvesting in Breda. “Als grootste seniorenhuisvester is het onze missie om voldoende passend en betaalbaar aanbod te realiseren. We zijn verheugd dat we dit project, in samenwerking met de gemeente en andere partners, hebben verwezenlijkt.”

Samenwerking
De nieuwbouw is in opdracht van Woonzorg Nederland gerealiseerd door aannemer Ouwehand Bouw uit Gorinchem onder directievoering van BBC Bouwmanagement en in samenwerking met de ontwerpers en ingenieurs van AGNOVA Architecten, Pieters Bouwtechniek, Vollmer & Partners en De Groene Jongens BV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen