Politie publiceert lange lijst met onbetrouwbare websites

Foto: Pexels

De politie heeft een lijst gepubliceerd met handelspartijen, verkopers en handelaren die als malafide bekend staan bij de autoriteiten. De lange lijst bevat Nederlandse en buitenlandse rekeningnummers en websiteadressen (URL’s) die niet te vertrouwen zijn.

De namen staan op alfabetische volgorde, zodat bij het voornemen tot een transactie gemakkelijk op te zoeken is of het bedrijf in kwestie op de lijst voorkomt.

Het is van cruciaal belang voor consumenten en bedrijven om zich bewust te zijn van malafide handelspraktijken en om voorzichtig te zijn bij het aangaan van transacties, waarschuwt de politie. ‘Hoewel er op dit moment mogelijk geen meldingen zijn tegen een bepaalde verkoper, betekent dit niet dat er geen risico’s verbonden zijn aan verdere transacties.’ De politie benadrukt dat consumenten altijd alert moeten blijven en hun gezonde verstand moeten gebruiken. ‘Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook.’ De lijst dient als een preventieve maatregel om het publiek te waarschuwen voor mogelijke risico’s bij het doen van zaken met deze malafide partijen.

Lees meer over nare ervaringen (voorkomen) met online shoppen op Fraudehelpdesk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen