Meer jong theatertalent dan ooit tijdens het 39Graden Festival 11 & 12 mei

Joost van der Velden
Joost van der Velden
Foto: Podium Bloos

Het jaarlijkse jongerentheaterfestival 39Graden is terug en groter dan ooit! In het weekend van 11 en 12 mei staan meer dan 40 jongeren klaar om twee dagen lang hun passie aan het grote publiek te laten zien.

Van een voorstelling over de oude conservenfabriek Herba tot een expositie over reizigers op Leiden centraal. Van hedendaagse soul en R&B muziek tot krachtige spoken word. Het programma bestaat weer uit een goedgevulde en diverse mix van optredens en voorstellingen.

Nieuw project

Dit jaar is ook voor het eerst het 39Hours Project. 1 klassiek muzikant, 4 beeldende kunstenaars en 3 theatermakers sluiten zichzelf 39 uur lang op in de Stokvishallen om samen te werken aan multidisciplinaire performance. KOP, Classic Young Masters en Bloos geloven namelijk niet in genres, maar in creatieve diversiteit van jonge makers. Dus wat gebeurt er als je 7 creatievelingen 39 uur lang opsluit? Je ziet aan het einde van het festival!

39Graden Festival

39Graden is een platform voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar met een passie voor de podiumkunsten. Door het jaar heen kunnen zijn workshops en masterclasses volgen en om zichzelf klaar te stomen voor het festival werden ze gekoppeld aan een professionele coach.

Tickets zijn te koop via www.podiumbloos.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over alle voorstellingen. Tickets voor volwassen zijn €7,50 per festivaldag. Jongeren van 22 jaar of jonger betalen €5.


Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen