Olympisch judoka Sanne van Dijke inspireert studenten van MBO Curio Breda met Project Comeback

Foto: Project Comeback

Op maandag 27 mei staat er iets groots te gebeuren op MBO Curio in Breda: de studenten van de opleiding Sport en Bewegen krijgen een unieke kans om in gesprek te gaan met niemand minder dan Olympisch judoka Sanne van Dijke.

Deze bijzondere ontmoeting is onderdeel van Project Comeback, een initiatief opgezet door Barbara Barend, dat jongeren motiveert en inspireert om veerkrachtig terug te komen na tegenslagen.

Project Comeback

Project Comeback heeft als doel het delen van de verhalen en ervaringen van topsporters met jongeren, met als doel hen te motiveren en te inspireren om veerkrachtig terug te komen na tegenslagen. Barbara Barend benadrukt het belang van dit initiatief: “We zijn verheugd om de kracht van topsporters te benutten om jongeren te ondersteunen. Ons doel is om hen niet alleen te inspireren, maar ook om hen de tools te geven om tegenslagen te overwinnen en te groeien.”

Tijdens het bezoek zal Sanne van Dijke openhartig spreken over de hoogte- en dieptepunten van haar indrukwekkende topsportcarrière. Onderwerpen als motivatie, veerkracht en het omgaan met uitdagingen en verlies komen aan bod. Na de inspiratiesessie staat er ook een sportieve clinic op het programma, verzorgd door Sanne, om het belang van sport en bewegen te benadrukken voor de mentale gezondheid.

Welzijn van jongeren

Dit initiatief wordt ondersteund door het BrabantSport Fonds, waardoor Project Comeback acht Brabantse gemeenten kan bezoeken. De dagen staan in het teken van het bespreekbaar maken van mentale gezondheid en het benadrukken van het belang van sport voor het welzijn van jongeren.


Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen