Rust, bevrijding en ontspanning dankzij Emotional Freedom Techniques

Foto: EFT coach Brabant/ Paardencoaching

Heb je last van onverklaarbare of stress gerelateerde lichamelijke klachten? Wellicht heb je baat bij EFT (Emotional Freedom Techniques).

Deze bijzondere techniek gaat ervan uit dat psychische en lichamelijke klachten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. “Het fijne is dat je er heel snel resultaat mee kunt boeken.”, vertelt Loes Geerlings van EFT Coach Brabant.

Tapping

Als fysio-, manueel en McKenzie therapeut merkte Loes al gauw dat er lang niet altijd een fysieke oorzaak ten grondslag ligt aan lichamelijke klachten. Ze verdiepte zich in de psychologie en kwam op een gegeven moment in aanraking met EFT.

“De techniek werkt met ’tapping’. Ik voer je tijdens onze sessies terug naar een gebeurtenis die je als stressvol ervaart. Bij de stressreactie die zich dan voordoet, ’tap’ ik op specifieke EFT punten op je hand, hoofd en bovenlichaam. Deze acupressuur punten doven de stressreactie langzaam uit. Een nare gebeurtenis wordt als het ware een neutrale herinnering zonder dat het nog een (heftige) emotionele reactie oproept.”

Meer inzicht in jezelf

“Angsten, rug- en nekklachten, hyperventilatie, burn-out, een negatief zelfbeeld, migraine… Ik kom het allemaal tegen. Gedurende de sessies krijg je steeds beter inzicht in waarom jouw angstsysteem zo reageert op bepaalde situaties. Door de ’tapping’ wordt bovendien het automatisch inschakelen van dit systeem verminderd of zelfs ontkoppeld. Ik kan je de techniek leren zodat je die later ook zelf kunt gebruik om jezelf op moeilijke momenten direct tot rust te brengen.”

Paardencoaching

De EFT sessie is eventueel ook te combineren met paardencoaching: “Een paard is een vluchtdier en daarom zeer sensitief. Juist omdat zo’n gevoelig dier, zonder gebruik van taal, veel signalen van jou ontvangt, is het observeren van haar respons op jouw aanwezigheid een waardevolle aanvulling om inzicht te krijgen in je emoties en gedragspatronen. Het helpen van mensen door ze te leren te voelen en in contact te komen met zichzelf – in plaats van te denken en te praten – geeft me enorm veel energie. Daar kan ik je met EFT of paardencoaching mee op weg helpen.”

  • Meer informatie over Emotional Freedom Techniques is te vinden op deze website.

Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen