Fietstocht door Breda op de Dag van de Architectuur

Foto: Pixabay

Op zaterdag 15 juni, de landelijke Dag van de Architectuur, organiseert stichting BLASt  haar jaarlijkse fietstocht door Breda. Lijkt jou dat ook leuk? 

Het thema van de Dag van de Architectuur is dit jaar  Ruimte Maken; is er wel genoeg ruimte om alles wat we willen én moeten ook een plek te  geven? En is die ruimte nog maakbaar? De fietstocht laat op uiteenlopende manieren zien  waar en hoe architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur ingezet kunnen worden  om hier oplossingen voor te vinden. BLASt neemt je mee naar de drie grote  binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen die in Breda van start gaan; ’t Zoet,  Gasthuisvelden en de Oostflank. 

Het ochtendprogramma is opgesteld in samenwerking met CrossArts.  Kunstenaarscollectief Observatorium werkt aan een bijzonder project rondom het thema  Liefde voor de Mark. De kunstenaars nemen je mee langs het Rat Verlegh Stadion (het  ‘huis’ van NAC), gebiedsontwikkeling ’t Zoet en Gerechtsgebouw Breda. De lunch vindt  plaats in het IntercityHotel in 5TRACKS, waar ook een rondleiding wordt gegeven.  

In de middag gaat de fietstocht langs toonaangevende gebouwen van gebiedsontwikkeling  de Gasthuisvelden, zoals het voormalig Gerechtsgebouw. Later die middag bezoeken we de  belangrijkste iconen van gebiedsontwikkeling de Oostflank, zoals de Koepelgevangenis.

De afsluitende borrel is in het Infocentrum Breda Centrum Oost in Carré Chassé. Hier geeft  een stedenbouwkundige van de gemeente Breda een toelichting over de  ontwikkelingsstrategie voor dat gebied. 

Aanmelden

  • Aanmelden via http://dagvandearchitectuur2024.eventbrite.nl/ 
  • kosten € 10,- (inclusief een drankje en lunch) 
  • Er zijn 3 kaarten: hele dag: start om 9.00 uur bij het Rat Verlegh Stadion (Stadionstraat) 2. ochtendprogramma: start om 9.30 uur bij het Rat Verlegh Stadion  (Stadionstraat), eindigt met lunch bij het Intercity Hotel (Stationslaan) 3. middagprogramma: start om 12.00 uur bij IntercityHotel (Stationslaan) met  lunch, eindigt om 16.00 uur bij infocentrum Breda Centrum Oost

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen