Park Zuiderhout en Prins Heerlijk bundelen krachten voor inclusieve samenwerking

28 mei , 15:45 Nieuws
hulpkrachten prins heerlijk
Park Zuiderhout aan de Arnold Janssenlaan in Teteringen, waar mensen op leeftijd zoveel mogelijk het leven vieren, kondigt met trots een nieuwe samenwerking met Stichting Buitengewoon leren & werken - Prins Heerlijk aan. Jongeren van het ‘Hulpkrachtenteam’ van Prins Heerlijk gaan ondersteuning bieden bij alledaagse taken binnen Park Zuiderhout.
Prins Heerlijk zet zich in voor participatie en ontplooiing van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, met als doel de zelfstandigheid en een positief zelfbeeld te vergroten. Bij Park Zuiderhout leren de jongeren van het ‘Hulpkrachtenteam’ van Prins Heerlijk een bed opmaken, de maaltijdkarren rondbrengen, met een rolstoel rijden of een broodmaaltijd klaarmaken. Ook leren ze om samen met bewoners een spelletje te doen, een wandeling te maken, de was te vouwen of gewoon een gesprek te voeren. Op die manier bezorgen de hulpkrachten de bewoners een mooie dag én bieden ze collega’s ondersteuning zodat er meer ruimte is en blijft voor welzijn en zorg.
"We zijn verheugd om deze samenwerking met Prins Heerlijk aan te gaan en we willen in september beginnen met 6 tot 8 jongeren”, vertelt Evelien Brugmans, projectmanager bij Park Zuiderhout. "Het Hulpkrachtenteam zal een positieve impact hebben op het vieren van het leven van onze bewoners, op het vieren van het werk van onze collega’s en natuurlijk op de jongeren zelf”, vervolgt ze.
De medewerkers van Park Zuiderhout zijn – onder andere tijdens een lunchbijeenkomst – bijgepraat over de nieuwe samenwerking. “We hebben al een aantal jaren ervaring met het werken met hulpkrachten. Dat helpt natuurlijk. We zijn nu druk met de voorbereidingen”, vertelt Dick Sier, projectleider van Prins Heerlijk. “We zijn verheugd om samen met Park Zuiderhout deze kans te bieden aan jongeren. Dit project laat zien dat inclusie in de praktijk prachtige resultaten kan opleveren.”
Park Zuiderhout kijkt met vertrouwen uit naar de samenwerking en het creëren van nieuwe mogelijkheden voor zowel de deelnemende jongeren als de bewoners en medewerkers.
hulpkrachten prins heerlijk 2