Sanquin opent nieuwe locatie in centrum Breda

Foto: Sanquin

Op vrijdag 21 juni opent Sanquin de nieuwe bloedbank in het centrum van Breda. De openingshandeling zal worden verricht door Klaas Dijkhoff (oud minister en recente bloeddonor).

De heer Dijkhoff zal met hulp van een patiënt en een bloeddonor twee rode linten aan elkaar verbinden. De rode linten verbeelden het belang van de vrijwillige bloeddonatie voor de gezondheid van de patiënt. Hij zal daarna nog enkele woorden spreken over het belang van bloeddonors. Aansluitend kunnen aanwezigen nog genieten van een borrel, een rondleiding doen door de nieuwe locatie en met een vingerprik hun eigen bloedgroep laten bepalen.

In deze nieuwe vestiging aan de Boschstraat 65 hoopt Sanquin bekende en nieuwe donors te mogen verwelkomen. Locatiemanager Hélène Marijnes is enthousiast over de nieuwe plek. “Het is voor mij echt een schot in de roos! We hebben meer ruimte, dus er kunnen meer donors tegelijk langskomen. We zijn ook beter bereikbaar, met het Centraal Station op loopafstand en een ruime, gratis parkeerplaats. En we zitten ook nog in de levendige omgeving van winkelgebied Boschstraat.”

Breda heeft nu ruim 8.000 bloed- en plasmadonors die regelmatig bloed komen geven. De nieuwe locatie heeft ruimte voor nieuwe donors die ook willen bijdragen aan het redden van levens. “Bloedbank Breda heeft plek voor 2.000 nieuwe donors!”, zegt Marijnes. “Mensen staan er niet vaak bij stil, maar één op de vier mensen in Nederland heeft ooit een bloedproduct nodig. En daarvoor zijn ze afhankelijk van de 2% van Nederlanders die donor zijn. Zij zijn levensreddend voor duizenden patiënten per jaar. We hopen dan ook de komende tijd ook veel nieuwe donors te mogen verwelkomen.“

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen