Buurtbewoners uit Breda Noord kamperen deze zomer weer op eigen georganiseerde ‘Buurtcamping’

Foto: Maarten de Kok

Voor de vierde keer vindt van 12 tot en met 14 juli De Buurtcamping plaats in Breda Noord bij Sportpark ’t Kadijkje.

Samen bouwen buurtbewoners de camping op, organiseren activiteiten voor elkaar en leren tijdens een ontspannen vakantie hun buren beter kennen. Dit wordt sinds 2013 gedaan, verspreid over het hele land. In 2023 werden er met dit initiatief 600.000 ontmoetingen gerealiseerd. Er waren ruim 17.000 bezoekers.

Wat is de Buurtcamping?

Tijdens De Buurtcamping wordt een park drie dagen lang omgetoverd tot een echte camping. De camping wordt bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: zo is de Buurtcamping een ontmoetingsplek voor iedereen.

Net zoals op een normale camping ben je op de Buurtcamping veel buiten en is iedereen gelijk. Samen luisteren naar verhalen of muziek bij het kampvuur en samen eten of bijpraten bij een kop koffie. Door samen de camping op te bouwen of mee te doen aan één van de activiteiten, leren buurtbewoners elkaar beter kennen.

“Wij zijn een multiculturele Buurtcamping waar iedereen iets bijdraagt en waar iedereen gratis mee mag doen. Omdat het gratis toegankelijk is voor iedereen kunnen ook minima gezinnen hier volop genieten van de vakantie. De Buurtcamping is voor en door iedereen uit de buurt, dus we vragen iedereen om ook iets te doen tijdens de Buurtcamping, bijvoorbeeld helpen met schminken, begeleiden van spelletje of iets opruimen”, aldus Lenard Schouten, Campingbeheerder Breda Noord.

Gratis kampeerplek reserveren of aanmelden als vrijwilliger?

Een Buurtcamping organiseer je niet alleen, maar met een team van mede-buurtbewoners en met professionele hulp van de landelijke stichting, De Buurt. Het lokale team in Breda Noord zoekt nog enthousiaste en gedreven buurtbewoners die het leuk vinden om een handje te helpen of om in hun eigen buurt te komen kamperen.

  • Aanmelden als vrijwilliger of een kampeerplek reserveren op de Buurtcamping kan (gratis) via deze website. 

De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store en binnenkort ook in de Apple Play Store.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen