No Waste Army viert 1-jarig bestaan met ruim 15.000 strijders

25 jun , 12:42 Nieuws
de 4 oprichters van nwa
Het is een bijzondere week voor No Waste Army: ze bestaan 1 jaar. Wat begon als een ambitieus idee om voedselverspilling tegen te gaan, is in één jaar uitgegroeid tot een beweging met meer dan 15.000 betrokken strijders.
Gedreven door een missie hebben ze in deze korte tijd al indrukwekkende resultaten behaald, waaronder het redden van meer dan 200.000 kilo voedsel. Dit succes vieren ze met trots en ze kijken vooruit naar nog meer impact in de toekomst.

Een jaar vol successen

Het is een ongelooflijke reis van een avontuur geweest voor No Waste Army. Wie had dat ooit gedacht toen Stijn enkele jaren geleden voor het eerst het idee opperde aan Frank, Jacco en Thibaud om samen een leger tegen voedselverspilling te beginnen? Ze waren destijds druk bezig met Carlijn en haar initiatief Breda Maakt Mij Blij, waar ze wijn van nonnen, kaas van paters, bloemen van telers en nog tientallen andere producenten hebben geholpen. "Een jaar later, kijk eens waar we staan. We hebben een fantastisch team en meer dan 15.000 strijders die zich hebben aangesloten om samen de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan. Trots is een understatement," zegt Thibaud vol enthousiasme.

Van 4000 naar 15.000 abonnees

Van 15.920 kilo aan gered voedsel met de eerste box in september 2023, naar maar liefst 301.672 kilo gered groenten en fruit. Dankzij de nauwe samenwerking met partners, zoals Boerschappen, hebben ze de efficiëntie en kwaliteit van de kwartaal box kunnen waarborgen. Deze samenwerking heeft No Waste Army in staat gesteld om een steeds groter volume aan voedsel te redden.
Daarom bedanken ze ook alle boeren, telers en producenten die samen met hen op het strijdveld staan. Ook bedanken ze alle strijders in het strijdveld, zonder hen had No Waste Army dit nooit kunnen realiseren.

Pas net begonnen

Het komende jaar gaat No Waste Army nog veel meer boeren en telers helpen en hen de eerlijke prijs geven die ze verdienen. Wil jij ook deel uitmaken van de Army? Sluit je dan aan bij No Waste Army via www.nowastearmy.nl
, steun de missie en ontvang één keer per kwartaal een boodschappen box tegen verspilling. Op naar het volgende jaar vol geredde producten, proost!
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store en binnenkort ook in de Apple Play Store.
appels van de broers jongerius