7 op de 10 Brabanders heeft last van 'poepschaamte'

12 jul , 11:38 Nieuws
toiletrol
Een grote boodschap doen buitenshuis? Liever niet! Maar liefst 68,1% van de Brabanders ervaart poepschaamte. 60% doet dit alleen als het echt niet anders kan, en 8,1% vermijdt het zelfs volledig.

'Poepschaamte'

Veel Brabanders vinden het ongemakkelijk om buitenshuis een grote boodschap te doen. Maar wat zijn nu de meest ongemakkelijke situaties? WC-hokjes met een open boven- en onderkant komen duidelijk naar voren, omdat WC-geluiden daar extra goed hoorbaar zijn. Dit blijkt uit ‘Het Grote WC-onderzoek’ van Sanitairwinkel, uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau Panel Inzicht onder 1.200 Nederlanders.

Ongemakkelijk

Uit het blijkt dat Brabanders zich vooral ongemakkelijk voelen bij een grote boodschap in bepaalde situaties. Zo vindt 88,8% van hen een 'open' WC-hokje, waar geluiden goed hoorbaar zijn, bijzonder ongemakkelijk. Daarnaast voelt 77,5% zich ongemakkelijk tijdens een date, terwijl 68,8% liever niet bij een vriend(in) thuis naar het toilet gaat voor een grote boodschap. Ook in openbare ruimtes zoals restaurants, musea en evenementen voelt 68,1% van de Brabanders zich ongemakkelijk. Op school ervaart 64,4% van de Brabanders eveneens ongemak bij het doen van een grote boodschap.

Mannen met kinderen zitten het langst op de pot

Mannen nemen vaak hun tijd op de WC. 32,1% van de Nederlandse mannen heeft meer dan 5 minuten nodig voor een grote boodschap, tegenover 24,2% van de vrouwen. Bij mannen met thuiswonende kinderen is het percentage langpoepers nog hoger. 36% van hen neemt langer dan 5 minuten de tijd, terwijl dit percentage bij vrouwen met thuiswonende kinderen slechts 23,6% is.
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.
toiletrol