Opnieuw drukte verwacht in vakantielanden

Vakantiegangers op weg naar het zuiden van Europa moeten dit weekeinde opnieuw rekening houden met behoorlijke files en vertragingen. Dat geldt niet alleen voor Frankrijk, maar ook voor Duitsland en de Alpenlanden.

Zo druk als afgelopen weekeinde (630 kilometer file) wordt het niet in Frankrijk, maar de VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht wel een sliert auto’s met een lengte van 300 tot 500 kilometer. Het meeste oponthoud ontstaat volgens de VID op de oostelijke ring rond Parijs (A86), op de A10 (Parijs-Bordeaux) en op de A7 tussen Lyon en de Middellandse Zee.

Noordelijke regio’s in Duitsland krijgen eveneens vakantie. Dat veroorzaakt verkeersdrukte op de wegen richting de Oostzeekust en het zuiden. Net als vorige week stroopt het verkeer zich op bij München (A8/A99). De wachttijden voor de Gotthard- en de Mont Blanctunnel kunnen oplopen tot een uur.

In Nederland begint vrijdag de zomervakantie in de regio zuid en de bouwvakvakantie in de regio noord. De VID verwacht geen grote uittocht, wel files verspreid over de hele dag. Druk wordt het op de A2 bij Maastricht (wegens werkzaamheden) en op de A27 tussen Utrecht en Breda.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

Cookieinstellingen