Politie doet onderzoek naar Zonfly.nl

Foto: Fraudehelpdesk.nl

De politie is begonnen met een onderzoek naar de praktijken van Zonfly.nl. Vakantiegangers die hun reis boekten bij dit bedrijf, kregen na betaling een vervalste boekingsbevestiging. Sommigen stonden al op Schiphol en ontdekten daar dat zij niet op de passagierslijst stonden.

De politie adviseert dan ook mensen die hebben geboekt bij Zonfly aangifte te doen van internetoplichting bij het Meldpunt Internetoplichting (MIO). Dit kan via de website van de politie. Het meldpunt is opgericht door de politie.

Faillissement
De Fraudehelpdesk waarschuwde begin deze maand voor het bedrijf dat zich voordoet als een bedrijf dat al jaren bestaat. Maar Zonfly.nl is pas sinds januari ingeschreven bij de KvK onder de naam Longfly. Zonfly.nl verstuurt nu e-mails naar gedupeerden waarin het beweert failliet te zijn. Toch is er van dit faillissement niets bekend bij de KvK.

Vervalsing
De mensen die een reis boekten, kregen na betaling een boekingsbevestiging. Daarin stond dat de vakantieganger op de aangegeven datum met een bepaalde vliegmaatschappij zou vertrekken, maar het toegestuurde e-ticket bleek een vervalsing.

Advies
Als u heeft geboekt en binnenkort weggaat, neem dan contact op met de vliegmaatschappij waarmee u zou vliegen om uw boeking te controleren.

Let sowieso altijd op als u online een vakantie boekt, volg onze checklist om de kans op oplichting te verkleinen.

The post Politie doet onderzoek naar Zonfly.nl appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden