Intrum Justitia geconfronteerd met wantrouwen door vele valse e-mails

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Consumenten denken in toenemende mate dat echte aanmaningen van incassobureau Intrum Justitia, die ze thuis in de brievenbus ontvangen, nep zijn. Reden hiervoor zijn de vele phishing- en malwareberichten die digitaal worden verstuurd en waarin criminelen de naam van het incassobureau misbruiken. Het is voor het eerst dat authentieke post als vals wordt aangezien. Wat vaak voorkomt is dat mensen in nepmails trappen die ogenschijnlijk door bestaande en betrouwbare bedrijven zijn verstuurd.

Fraudehelpdesk ontvangt vragen
De Fraudehelpdesk ontvangt momenteel vragen over de brieven die mensen van het bedrijf hebben ontvangen. De naam van Intrum Justitia wekt kennelijk zoveel wantrouwen op dat ze fraude vermoeden. In werkelijkheid hebben ze naar alle waarschijnlijkheid een authentieke aanmaning ontvangen die ze gewoon moeten voldoen.

Echtheid van de brief controleren
Bij twijfel over de echtheid van een poststuk zijn er een aantal opties om de authenticiteit te controleren. De Fraudehelpdesk adviseert het bankrekeningnummer en telefoonnummer in de brief te vergelijken met de gegevens zoals die op de officiële site van Intrum Justitia staan. Ook kunt u bij twijfel telefonisch contact opnemen met het incassobureau.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden