Noodsituatie Efteling: boom op gondelbootje veroorzaakt drie gewonden

Foto:

In de Efteling zijn massaal hulpdiensten opgetrommeld na een ongeluk bij met kleine bootjes van de attractie Gondoletta. Minstens een persoon is in het water geraakt, maar die was ongedeerd.

Aan het begin van de middag viel een boom op een van de bootjes om onbekende reden.  Een woordvoerder van de Efteling zegt tegen Omroep Brabant dat de situatie onder controle is. De rest van de middag volgt onderzoek naar de oorzaak van het vallen van de boom. De opgeroepen duikers uit Breda zijn afgebeld.

Een van de pretparkbezoekers heeft een wond aan het hoofd, een andere brak een been. De derde gewonde komt er vanaf met licht letsel. De langzame vaartuigjes staan juist bekend als één van de rustigste attracties van de Efteling.

Sashenka (22), zag het allemaal gebeuren: “We werden in een ander bootje gezet en geëvacueerd. Er werd ons door medewerkers verteld dat er een boom op een boot in het water gevallen is,” zegt ze tegen Omroep Brabant.

“De meeste mensen in het park hebben daar niets van meegekregen. Alleen de mensen die in de bootjes zaten toen ’t ongeval gebeurde zijn nog steeds een beetje van slag.”

De Gondoletta is gesloten. Andere inzittenden van de gondelbootjes zitten nog altijd stil in de attractie en moeten wachten tot hulpverleners in motorbootjes hen één voor één komen ophalen.

Er kwam een traumahelikopter ter plaatse, meerdere ambulances en vijf brandweerwagens. Dat meldt Omroep Brabant. Een omstander meldt aan Hart van Nederland dat een vrouw in het water is gesprongen.

Agenten houden mensen op afstand van de plek des onheils.

Efteling_Gondoletta_pretpark_attractie

 

Ongeval in de #efteling. Gondeletta wordt ontruimd. Schijnt boom op bootje te zijn gevallen. Zeer veel hulpdiensten aanwezig.

Een foto die is geplaatst door Niels van Rooij (@nielsvanrooij_) op 25 Aug 2015 om 4:40 PDT

Het bericht Noodsituatie Efteling: boom op gondelbootje veroorzaakt drie gewonden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden