Onbeperkt lezen met Bliyoo van start

Foto: Publiek domein

Vandaag begint Bruna met Bliyoo, het eerste abonnement op onbeperkt lezen in Nederland. Onder het motto ‘eindeloos leesplezier’ kan iedereen zich al abonneren voor euro 9,95 per maand, een tarief dat geldt voor boeken of tijdschriften. Een combinatie-abonnement is met euro 14,95 het voordeligst. Alle abonnees krijgen van Bruna de eerste maand gratis en opzeggen is per maand mogelijk.

Bliyoo is op dit moment al gevuld met duizenden titels, van oud tot nieuw, van thriller tot literatuur en van hobbytijdschrift tot glossy. De komende maanden groeien assortiment en diversiteit nog verder. Dat kan zelfs op dagelijkse basis zijn. Het aanbod van boeken en tijdschriften is mede afhankelijk van de uitgeverijen, waarvan de meeste meedoen aan het initiatief van Bruna.

Fred Zeegers, Algemeen Directeur van Bruna, is nu al trots maar wil nog meer: “Met de start staat de ontwikkeling van Bliyoo natuurlijk niet stil. Naarmate de partnerschappen met de uitgevers zich verdiepen, komen alleen nog maar meer boeken en tijdschriften ter beschikking. Het blijft mijn streven om minimaal 75% van de beschikbare digitale titels aan te bieden binnen ons abonnement. Daarnaast krijgen onze winkels, de ruggengraat van Bruna, een rol in de verkoop van Bliyoo en onze technisch partner Push2Tablet is volop bezig met nieuwe toepassingen.”

Met Bliyoo kun je lezen op tablets en smartphones met iOS of Android. Op korte termijn komt ook duidelijkheid over één of meerdere eReaders die technisch geschikt zijn en wordt lezen op de PC (desktop op laptop) mogelijk. Voor meer informatie of het afsluiten van een abonnement kunnen geïnteresseerden terecht op de website van Bruna. De app is te downloaden via de Apple Store en Google Play.

Binnen Bliyoo mag je drie boeken en drie tijdschriften zo lang als je wilt op je leesplank zetten. Als ze uit zijn, kun je ze moeiteloos omwisselen en aan iets nieuws beginnen. Er is geen verbinding nodig om te kunnen lezen want na het downloaden van een boek of tijdschrift staan de documenten offline op tablet of smartphone. Daarnaast kun je op het ene apparaat verder lezen waar je op het andere bent gebleven omdat de app uit zichzelf synchroniseert.

Wat vind je van dit initiatief? Een goed alternatief voor illegaal lezen en je papieren tijdschrift en boek? Laat hieronder je reactie achter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen