Diëtisten helpen massaal met boodschappen doen

Foto: Voedingscentrum

Honderden diëtisten gaan op de Dag van de Diëtist in supermarkten mensen uitleggen hoe ze gezondere keuzes kunnen maken. Deze educatieve dag, voor een gezonder Nederland is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD).

Haal jij alles
De NVD zet op 19 september 2015 diëtisten in de spotlights. Dit jaar zijn diëtisten verspreid over het hele land in supermarkten te vinden van 9.00 tot 15.00 uur. Ze geven vrijblijvend advies aan supermarktbezoekers en kunnen ook meekijken in hun winkelmandjes.

Zo haal je meer uit het etiket

Het Voedingscentrum heeft speciaal voor deze dag een folder gemaakt die verwijst naar webpagina’s waarop uitgelegd wordt wat de grote voordelen zijn van de kleine lettertjes.  Het lezen van een etiket is tenslotte best moeilijk en kost tijd.

Diëtisten

De diëtisten in de supermarkt kunnen u hier op 19 september alles over vertellen. Wanneer ga je naar de diëtist? Voor een persoonlijk voedingsadvies en vragen over een gezond gewicht en afvallen kun je terecht bij een diëtist. Als je op zoek bent naar een diëtist, kan de  Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) je helpen. Je kunt ook terecht bij de  Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN).

Advies

Het Voedingscentrum raadt aan om bij een  BMI hoger dan 30 of bij een ziekte altijd eerst naar een huisarts te gaan. De diëtist helpt je vervolgens met afvallen, advies op maat voor jouw specifieke situatie en omgaan met eventuele gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, diabetes, hart- en vaatziekten of andere aandoeningen.

Zoek een diëtist bij jou in de buurt

Haal jij alles uit het etiket?

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden