Veertig arrestaties in omvangrijk politieonderzoek Marktplaatsfraude

Foto: Fraudehelpdesk.nl

In een omvangrijk politieonderzoek naar grootschalige fraude via Marktplaats heeft de politie veertig verdachten aangehouden. Dit gebeurde al in maart, maar de politie maakte dit dinsdag bekend. De aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij oplichtingspraktijken. In het uiteindelijke dossier zijn zestig aangiftes meegenomen. Het vermoeden bestaat dat er meer slachtoffers zijn gemaakt.

Slachtoffers
De groep slachtoffers bestaat uit kopers op internet. De gedupeerden zijn afkomstig uit heel Nederland. Zij reageerden op advertenties, maakten een geldbedrag over, maar zagen nooit iets van de goederen.
Het ging daarbij onder anderen om grotere voertuigen zoals graafmachines, heftrucks en hijskranen. In het kader van het onderzoek werden er doorzoekingen op meerdere locaties gehouden. Tijdens het onderzoek zijn een woning, zeven auto’s, een vuurwapen, geld en administratie in beslag genomen. Er loopt nog een onderzoek naar de verdiensten van de verdachten.

Medeverdachten
Er zijn ook nog 25 medeverdachten gehoord. Niet al deze verdachten werden aangehouden, dit was afhankelijk van hun rol in deze zaak. Zij hadden allemaal hun bankpasje en pincode afgestaan. Nadat hun bankrekening werd gebruikt voor transacties, deden ze aangifte van vermissing van hun bankpas en kregen ze een nieuwe pas. Wat veel van hen zich niet realiseren is dat zij verantwoordelijk blijven voor hun bankrekening. Het criminele geld moet terugbetaald worden. En als de bankrekeninghouder niet kan uitleggen waar het geld is gebleven, kan hij van fraude worden beschuldigd. Ook het openen van nieuwe bankrekeningen kan op problemen stuiten.

Bron bericht: Politie.nl
Bron foto: Can Pac Swire/ Flickr.com, CC BY 2.0.

The post Veertig arrestaties in omvangrijk politieonderzoek Marktplaatsfraude appeared first on Fraudehelpdesk.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden