Roep om verplichte helm op sportveld

Na een ernstig incident met een hockeyer van Push uit Breda is de discussie over hockeyhelmen weer in volle glorie actief. Een helm op tijdens het spelen, wel of niet?

Verdediger Ard Seelen werd bijna blind na een harde klap met een hockeystick. Neuropsycholoog Erik Master: ,,De risico’s op hersenletsels worden door de meeste sportbonden zwaar onderschat.” Dit meldt Omroep Brabant.

Master begeleidde lange tijd Chealsea-keeper Petr Chech. Hij droeg een helm in het doel omdat vanwege hoofdletsel. De neuropsycholoog noemt een verplichte helm als één van de maatregelen die verplicht zouden moeten zijn.

,,We moeten in samenwerking met kledingproducenten ervoor gaan zorgen dat het dragen van een helm cool gevonden gaat worden. Net als bijvoorbeeld in het wielrennen.”

Een verplichte helm is niet het einddoel: ,,Nog belangrijker is dat er een voorbeeld wordt genomen aan het American Football. Daar hebben ze een simpele test ontwikkeld waarmee iedereen snel kan zien of iemand een hersenschudding heeft opgelopen. Is dat zo? Dan zes weken geen wedstrijden en zes weken lang geen contacttraining.”

De hockeyer die bijna zijn zicht was verloren moet er een beetje om lachen. ,,Ik zie mezelf nog niet zo snel in mijn eentje als trendsetter met zo’n maskertje rondlopen.” Maar, zo zegt hij: ,,Veiligheid gaat natuurlijk voor alles.”

Het bericht Roep om verplichte helm op sportveld verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden