Malafide slotenmakers zien nog altijd kans

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Een slotenmaker zou uw reddende engel moeten zijn op het moment dat u uw huis niet meer in komt. Helaas blijken er ook malafide bedrijfjes actief. Die vragen honderden euro’s voor slechts 5 minuten werk. Bij de Fraudehelpdesk blijven klachten hierover binnenkomen.

In mei van dit jaar waarschuwde de Fraudehelpdesk ook al voor deze praktijken. De meeste klachten gaan over bedrijven die adverteren met een 24-uurs service. Gedupeerden zijn bij deze firma’s beland nadat ze via internet op slotenmaker hebben gezocht.

Vaak beloven de slotenmakers het probleem snel te komen verhelpen. Ze vragen vervolgens bedragen van € 200 tot € 600 voor een klus van enkele minuten.

Tips
Het lijkt misschien lastig om u tegen dit soort malafide slotenmakers te wapenen. Toch kunt u de kans verkleinen dat u de dupe wordt:

– Kies zorgvuldig het bedrijf dat u laat komen. Vraag vervolgens om een visitekaartje of schrijf de contactgegevens van de slotenmaker op. Spreek van tevoren een prijs af en zet die op papier.
– Onderteken nooit een half ingevuld formulier. Als er al sprake is van een overeenkomst, bewaar dan alle correspondentie en betaalbewijzen.
– Schaam u niet om legitimatie te vragen. Als iemand te vertrouwen is, zal hij of zij het geen probleem vinden zich te legitimeren.

Bron foto: Zarko Drincic/Flickr.com, CC BY-ND 2.0.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen