Tuindorp Baarschot in Dorst wordt wijk met groen hart

tuindorp baarschot 12

DORST –  Nieuwbouwproject Tuindorp Baarschot in Dorst beleefde donderdag 22 oktober een feestelijke dag. Op die dag werd het hoogste punt van de tweede fase bereikt en kon de bouw van een aantal nieuwe woningen beginnen. Ander feestelijk nieuws was dat de eerste bewoners inmiddels intrek hebben genomen in de wijk.

Wethouder Willemsen van Oosterhout was bereid om de feestelijke handeling te komen verrichten. Bij het project worden uiteindelijk zo’n 100 koopwoningen gerealiseerd. “Tuindorp Baarschot is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een ruime woning met herkenbare architectuur, gelegen op een royale kavel en de mogelijkheid de kinderen veilig buiten te laten spelen”, aldus ontwikkelaar Synchroon.

Synchroon is een toonaangevende ontwikkelaar op het gebied van duurzame binnen – en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. De projecten moeten tijdens hun gehele levensduur voldoen aan stevige duurzaamheidseisen. Synchroon kijkt in hun woningbouwprojecten onder meer scherp naar het creëren van een gezond leefklimaat, het bieden van comfort en reductie van energiekosten.

Zoals de naam ‘Tuindorp Baarschot’ al aangeeft is de stedenbouwkundige opzet afgeleid van de Engelse tuindorpen. Een gewaardeerde bouwstijl met alle comfort van deze tijd. Kenmerkend voor het project is de centrale groene speelplaats als hart van de wijk met ruim opgezette omliggende straten. De karakteristieke voortuinen worden voorzien van bomen en hagen.

Meer informatie over dit project?
Bekijk hier de website van Tuindorp Baarschot

Het bericht Tuindorp Baarschot in Dorst wordt wijk met groen hart verscheen eerst op Breda Woont.

Bron: Breda Woont | Bekijk de koopwoningen in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden