28 maanden cel voor verdwenen oplichter

Foto: Fraudehelpdesk.nl

De rechtbank in Maastricht heeft deze week een 37-jarige oplichter bij verstek veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Uit het verslag van de rechtszaak blijkt dat de man zijn gezin onderhield door talloze bedrijven op te lichten.

De zaak behandelt een lange lijst van oplichtingszaken die de man worden aangerekend. Hotels, een taxibedrijf, een bedrijf dat inboedels verhuurt, makelaars en een leverancier van zwemartikelen behoren tot de benadeelde partijen. Opvallend is dat de man een voorkeur had voor luxe artikelen.

Luxe suite
Zo klopt de man met zijn gezin in september 2014 aan bij een hotel in Maastricht en verblijft daar in een luxe suite. Hij doet zich voor als financieel medewerker van een bedrijf. Hij weet het betalen van de rekening (van € 9.294,26) met verschillende smoezen telkens uit te stellen. Hij gebruikt een vervalste identiteitsbewijs om zijn echte naam bij het hotel te verhullen. Het bedrijf waar hij voor zegt te werken blijkt vervolgens niet te bestaan. Het hotel blijft met de onbetaalde rekening achter. Een vergelijkbare truc haalt hij uit bij een hotel in Urmond. De schade daar bedraagt: € 3.341,75.

Grotere tv en koelkast
Als hij een Amsterdams bedrijf in de arm neemt, zogenaamd om een woning voor een expat te laten inrichten, vraagt hij of er misschien een grotere tv en koelkast in kan worden geplaatst. Hij betaalt niet en vertrekt met de noorderzon, inclusief de gehuurde inrichting van het huis. De rechter concludeert dat hij de spullen vervolgens verkoopt om zo zijn gezin te onderhouden. Werk heeft de man immers niet.

Vertrokken naar het buitenland
De rechtbank spreekt van ‘notoire oplichtingspraktijken’ en veroordeelt de man tot een celstraf van 28 maanden. Of en wanneer hij die straf uitzit, is niet bekend. Hij blijkt met zijn gezin vertrokken te zijn naar het buitenland.

Lees hier meer over de zaak.

Bron foto: Kevin Dooley/Flickr.com, CC BY 2.0

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen