Voedingscentrum blij met voedselvoornemens kabinet

Foto: Voedingscentrum

Het kabinet wil een integraal voedselbeleid waarin volksgezondheid, ecologische houdbaarheid en veiligheid centraal staan. Het Voedingscentrum geeft praktische uitvoering aan deze intentie via integrale informatie over gezond, duurzaam en veilig eten voor consumenten.

De wens voor een integraal voedselbeleid staat in de kabinetsreactie op het rapport ‘Naar een voedselbeleid’ van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Het kabinet vindt dat  bescherming van de volksgezondheid en borging van de voedselveiligheid voorop staan en zet in op gezonde en duurzamere consumptie.Zo wil het kabinet inzetten op het bevorderen van het eten van meer groenten en fruit, gebruik van alternatieve eiwitten als peulvruchten, wieren, insecten en kweekvlees, verbetering van de productsamenstelling en een verantwoorde veehouderij met zo min mogelijk gebruik van antibiotica.

Gezonder is duurzamer

Deze intenties sluiten aan bij de doelstellingen van het Voedingscentrum voor gezond, veilig en duurzamer eten. Directeur Gerda Feunekes is dan ook verheugd met dit kabinetstandpunt: “We kiezen ons eten maar 1 keer, en dan wil je niet alleen een gezonde keuze maken, of een keuze die alleen goed is voor het milieu. Wij laten zien dat een gezonde keuze ook een duurzamere keuze is.”

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden