Big Barber, waar mannen, mannen kunnen zijn

Foto: Stappen & Shoppen

Afgelopen zondag opende aan de Weerijssingel in Breda een heuse barbier zijn deuren. Barber Casper wilde al langer een mooie, toegankelijke en mannelijke zaak waar het echte barbiers-en kappersvak tot zijn recht komt. Na zich te hebben gespecialiseerd in mannenkapsels en baarden werd het tijd een eigen zaak te openen, ingericht naar zijn beeld van hoe de moderne barbierszaak eruit ziet.

Tot de jaren 60 was er een duidelijk verschil tussen dames-en herenkapsalons maar door het hippie tijdperk stierven de echte barbiers uit, mannen hadden immers met hun lange haren dezelfde behoefte als de dames.

Big Barber opent zijn deuren dan ook alleen voor de man, alleen heren zullen plaats kunnen nemen in de barbiers stoel voor een knip en/of scheerbeurt. Dames mogen eventueel wel binnenkomen maar de zaak is ingericht voor de moderne man. Een zaak waar mannen, mannen kunnen zijn.

Dit straalt de zaak ook uit, het stoere, robuuste interieur verschilt sterk van de meeste kappers waar zowel mannen als vrouwen komen. De zaak oogt niet zoals de meeste barbiers, je treft er ook  geen jaren 50 interieur maar een moderne look met een enkele knipoog naar het verleden. De sfeer is hedendaags en verwelkomend met een grote tafel waar de man kan plaatsnemen, genieten van koffie of whiskey, een goed boek of een sterk verhaal voor en na de knip of scheerbeurt.Casper van Big Barber

Casper’s vader is jager, en dit element vindt je terug in de trofeeën aan de muur welke boven het whiskeytafertje uitkijken over de zaak.

Casper verklaart dat alle soorten mannen van harte welkom zijn, elk haartype, baard of geen baard. Of je nu getatoeëerd bent of in je mooiste maatpak aankomt, iedereen mag plaatsnemen in de luxe leren stoel. Laagdrempelig en toegankelijk, dat staat vooraan bij het betreden van Big Barber.

Meer informatie op www.bigbarber.nl en Facebook.

Bron: Stappen & Shoppen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden