Vier Limburgse tieners verdacht van pinpasfraude

Foto: Fraudehelpdesk.nl

Vier tieners uit de gemeenten Weert en Leudal zijn dinsdag door de politie aangehouden, omdat ze verdacht worden van oplichting, afpersing en witwassen. De politie kreeg afgelopen maanden enkele meldingen en aangiftes over de vier binnen. De zaak is in onderzoek en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het viertal (15, 17, 17 en 18 jaar oud) zouden andere jongeren hebben misbruikt als geldezel. Geldezels lenen hun pinpas en pincode uit, waardoor criminelen de rekening kunnen gebruiken om gestolen geld weg te sluizen.

Geldezels zijn zowel medeplichtig als slachtoffer. Als het gestolen geld is verdwenen, moet de geldezel het terugbetalen.

De oplichter zelf blijft op deze wijze in eerste instantie buiten schot. De eigenaren van de rekening/bankpas worden vervolgens door de bank benaderd dat hun rekening wordt geblokkeerd vanwege de verdachte transacties. Vervolgens wordt veelal (valse) aangifte gedaan van diefstal bankpas en/of misbruik van hun betaalrekening, omdat de bank een aangifte van de politie verplicht.

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden