Mogelijk creditcardgegevens gestolen door malware op kassa’s Hilton

Op de kassa’s van hotelketen Hilton is malware aangetroffen. Mogelijk zijn hierdoor creditcardgegevens in handen van criminelen gekomen, waarschuwt Hilton Worldwide zelf.

Volgens Security.nl was de malware ontwikkeld om de naam van kaarthouders, creditcardnummers, beveiligingscodes en verloopdata te stelen. De adresgegevens van kaarthouders en de pincodes zouden niet zijn buitgemaakt. De malware was actief van 18 november tot 5 december vorig jaar en van 21 april tot 27 juli van dit jaar.

Mensen die in deze periodes te gast zijn geweest bij een hotel van Hilton Worldwide en hun creditcard hebben gebruikt, wordt aangeraden goed op hun afschriften te letten. Als ze onregelmatigheden aantreffen zijn klanten daar niet zelf verantwoordelijk voor, stelt de hotelketen. Ze dienen contact op te nemen met het bedrijf dat hun creditcard uitgeeft. Hilton biedt klanten de mogelijkheid om gratis een jaar lang hun creditcardaccount te monitoren. De malware zou inmiddels zijn verwijderd en de beveiliging van de hotelsystemen zijn aangescherpt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen