Zware avondspits verwacht door regen

Foto: Publiek domein

Automobilisten en andere weggebruikers moeten maandag rekening houden met een drukke avondspits. Volgens weerbureau weeronline.nl begint het maandagmiddag te regenen en blijft het ook in de avondspits flink door plenzen. Ook steekt een stevige zuidwestenwind op. In het westelijk kustgebied is kans op zware windstoten van rond 80 kilometer per uur.

December begint volgens weeronline.nl zacht. De maxima komen uit op 11 graden in het noorden en op 13 of 14 graden in het zuiden. Als het in De Bilt warmer wordt dan 13,5 graden is het in Nederland de warmste 1 december ooit. Normaal is het begin december overdag een graad of 7. Maar de zeer zachte lucht gaat wel samen met veel regen. Vanaf woensdag wordt het wel minder nat en aanhoudend zacht.

Ochtendspits

Het verkeer heeft maandagochtend te kampen met veel vertraging. Rond 9.00 uur stond er bij elkaar ruim 300 kilometer file, zo meldt de ANWB.

Vooral rond Den Haag en Amsterdam is het door ongelukken flink vastgelopen. Op de A4 rijdt het verkeer tussen Den Haag en Amsterdam in een lange file. Ook de andere kant op is het erg druk. Een vrachtwagen heeft een wiel verloren. Hierdoor is een lange file ontstaan. Door de drukte op de A4 is het ook op de alternatieve routes zoals de A13 en A44 flink vastgelopen. Op de A2 is ook sprake van veel opstoppingen, met ruim 40 kilometer file aan beide kanten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden