De grootste trein-ergernissen van 2015

Foto: Breda Nieuws

Dagelijks pakken 1,2 miljoen mensen de trein, maar dat brengt flink wat ergernissen met zich mee. Van smakkende mensen naast je, tot een trein die weer eens niet rijdt.

Wij hebben de zeven grootste ergernissen van treinreizend Nederland op een rijtje gezet:

  1. Niets is zo vervelend als vertraging of een trein die niet rijdt, vooral als je een afspraak hebt of het buiten koud is. Gelukkig biedt de gratis koffie van de Kiosk soms troost. Vorig jaar zijn er maar liefst tienduizend treinen uitgevallen. Dat is 46 procent meer dan in 2013.
  2. De prijs van treinkaartjes. Voor een retourtje Breda – Amsterdam betaal je rustig een euro of veertig. En dat gaat alleen maar meer worden. NS wil in 2016 de treinkaartjes 1,53 procent duurder maken, de abonnementen met 2,4 procent laten stijgen en de toeslag van de Intercity Direct met tien cent verhogen.
  3. In de stilte coupe ga je zitten voor je rust. Helaas komen er vaak mensen binnen die uitgebreid gaan kletsen of bellen. Geen snel telefoon gesprekje, maar een dramatisch gesprek van het begin tot het einde van de rit.
  4. Geen zitplaatsen in de trein. Soms is het zo druk dat zelfs de eerste klas helemaal vol zit. Dit komt onder andere doordat steeds meer mensen met het openbaar vervoer reizen en NS een tekort aan materiaal heeft. Even vergeten te bestellen: oeps!
  5. Geweld tegen NS-personeel. Als er in een volle trein een controle wordt gehouden zit er altijd wel iemand tussen die geen kaartje bij zich heeft. Vooral zwartrijders schijnen zich agressief te gedragen tegenover het personeel van de NS. Vorig jaar kregen 774 medewerkers te maken met fysieke agressie tijdens het werk.
  6. Medepassagiers die andere niet eerst laten uitstappen. Alles om een zitplaats in de trein te bemachtigen.
  7. Dronken mensen in de trein. Terwijl jij vroeg naar je werk gaat en nog iets probeert voor te bereiden, zit een eindje verderop een groepje ladderzatte mensen, verkleed als tijger, dansende banaan en Mario. Prima. Maar het kan ook verkeerd gaan.. Afgelopen zomer heeft NS nog aangifte gedaan tegen een jongen die over de stoelen van de trein plaste.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen