Jouw Netflix-account ook gehackt?

Foto: flickr

Als je een betalende klant van Netflix bent, wil je natuurlijk niet dat een onbekende op jouw account films en series kijkt. Toch gebeurt dat regelmatig. Hackers verkopen Netflix-accounts voor slechts één euro per maand door.

Gelukkig geeft Netflix aan welke films en series je al bekeken hebt en geeft je op basis hiervan nieuwe suggesties. Kijk jij graag actie- en horrorfilms en vraagt Netflix je nu of je ‘Barbie’ en ‘Mickey Mouse Clubhouse’ wil kijken? Wellicht heeft iemand dan zijn kinderen een ‘tweedehands’ account cadeau gedaan. Houd dus goed in de gaten welke films je bekeken hebt. Als je je account met vrienden of familieleden deelt, check dan even of de films hen wel bekend voorkomen.

Ik ben gehackt. Wat nu?

Tijd voor actie! Je kan je account afmelden op alle apparaten die met jouw account zijn ingelogd. Dit doe je door naar de instellingen van je account te gaan en hier op ‘afmelden op alle apparaten’ te klikken. Daarna moet je natuurlijk direct je wachtwoord veranderen, zodat niemand meer met het oude wachtwoord kan inloggen.

Gebruik je het oude wachtwoord ook voor andere media, zoals Facebook en Snapchat? Verander dan ook daar je wachtwoord. De hackers hebben immers toegang gehad tot je gegevens en zouden er ook op andere manieren gebruik van kunnen maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen