Belangrijke veiligheidswaarschuwing Le Chevrot

Foto: Voedingscentrum

VeiligheidswaarschuwingDe fabrikant van Le Chevrot kaas, gaat dit product uit de schappen halen, omdat bij een controle is gebleken dat er in sommige verpakkingen een gevaarlijke bacterie zit. Het gaat om een E. coli bacterie, waar je ziek van kunt worden.

Het gaat hier om producten met de volgende vermelding: Product: Le Chevrot 200g Houdbaar tot : 4-1-2016 en 11-1-2016 Dit product is op een beperkt aantal verkooppunten verkocht geweest tussen de datum 24-11-2015 en 7-12-2015. De fabrikant roept de volledige partij uit de markt terug.

De fabrikant -SOC Coöperatieve de laiterie- vraagt consumenten die in het bezit zijn van dit product om de kaas niet te consumeren en zich te melden bij de verkoper waar ze de kaas hebben gekocht. Bij de verkoper kunnen zij ook hun vragen stellen. De verkoper speelt de vragen dan door aan de fabrikant.

Afhankelijk van het type E. coli leidt een besmetting tot meer of minder ernstige verschijnselen. In heel wat gevallen merk je er niets van. In andere gevallen gaat het om klachten zoals misselijkheid, braken en diarree of zelfs bloederige diarree. Heb je de kaas gegeten en je hebt zulke klachten, raadpleeg dan je huisarts. Ernstige besmettingen kunnen vermindering van de nierfunctie en bloedafbraak tot gevolg hebben. Dit heet het Haemolytisch Uremisch Syndroom (HUS).

Le Chevrot is een rauwmelkse kaas. Het wordt zwangere vrouwen sowieso ontraden om rauwmelkse kazen te eten, ook als er geen veiligheidswaarschuwing is uitgegaan. Op de verpakking van veel rauwmelkse kazen staat vaak ‘au lait cru’.

Bron: Voedingscentrum - eerlijk over eten | Op de hoogte blijven van De Afvalrace Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen