Natte oudejaarsnacht verwacht

Foto: Redactie Breda Nieuws

De jaarwisseling verloopt in delen van Nederland waarschijnlijk nat. Het KNMI, Weeronline en Weerplaza voorspellen allemaal regen voor donderdag. Of het hele land op oudejaarsavond te maken heeft met neerslag is nog niet helemaal duidelijk.

Volgens Weeronline trekt donderdag een regengebied zeer langzaam van west naar oost, de temperatuur ligt in de middag tussen 6 en 9 graden. ,,De jaarwisseling verloopt dan qua wind vrij rustig, de temperatuur varieert van 3 tot 7 en het regent waarschijnlijk vooral in het noorden en noordoosten. De kans op een droge jaarwisseling is op dit moment het grootst in Zeeland en Zuid-Holland.”

Waar het exact om middernacht zal regenen is volgens Weerplaza nu nog niet aan te geven. Alle weermodellen wijzen op een regengebied dat in de loop van donderdag vanuit het westen Nederland binnentrekt. ,,Deze regenzone komt volgens enkele berekeningen tot stilstand boven ons land. In de avond en nacht naar 2016 zal het volgens dit scenario dan langdurig regenen of miezeren. Andere weermodellen laten het regengebied traag oostwaarts trekken, waardoor het in de nieuwjaarsnacht vanuit het westen weer droog wordt.”

Het KNMI heeft het over een neerslagkans van 40 procent op donderdag en minimumtemperaturen van 2 tot 5 graden. Voor nieuwjaarsdag is de neerslagkans 50 procent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen