Binnenkort zonder diploma toch naar MBO

Foto: De Rooi Pannen Breda

Vanaf het komende schooljaar biedt De Rooi Pannen in Breda een entreeopleiding aan. Via deze opleiding kunnen leerlingen zonder VMBO-diploma van 16 jaar of ouder toch toegelaten worden op een MBO-niveau 2. Het gaat om de éénjarige entreeopleiding assistent Hospitality.

Tijdens de opleiding zal de focus liggen op basisvaardigheden op het gebied van gastvrijheid, housekeeping, frontoffice, horeca en sport en spel. Er zal veel in de praktijk worden geleerd. De Rooi Pannen wil met deze korte opleiding de leerlingen laten oriënteren op verschillende takken van dienstverlening. Na het jaar kun je doorstromen naar een vervolgopleiding op MBO-niveau 2.

Schoolverlaters rond Breda

Eé n tot 1,5procent van de leerlingen verlaat volgens De Rooi Pannen in de omgeving Breda vroegtijdig het VMBO. Deze groep kan geen vervolgopleiding doen op MBO-niveau 2 of hoger en heeft weinig kans op werk. De Rooi Pannen wil hier op verzoek van de VMBO-scholen verandering in brengen met de entreeopleiding. Na dit traject hebben leerlingen meer kans op een baan of kunnen zij een vervolgopleiding gaan volgen op het gebied van toerisme/recreatie, facilitaire dienstverlening, horeca of sport.

Meer informatie over de inhoud van de opleiding vind je op de website van De Rooi Pannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen