Protestduik tegen sluiting Asterdplas

Foto: Project Asterd

De sluiting van de Asterdplas per 1 mei is een grote teleurstelling voor de wijk en andere recreanten. Als statement zal er op zaterdagmiddag 30 april een protestduik genomen worden.

De Provincie Noord-Brabant heeft de Asterdplas van de lijst met goedgekeurde zwemlocaties geschrapt. Daarom geldt er vanaf zondag 1 mei een negatief zwemadvies voor de Asterdplas. Een harde klap voor de wijkbewoners en alle recreanten van buiten de wijk.

Populair recreatiegebied

De Asterdplas is al jaren een populair recreatiegebied en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Al deze evenementen vallen in het water nu het niet meer is toegestaan om te zwemmen.

Uit een rapport van Waterschap Brabantse Delta blijkt dat de gemeente Breda in 2012 al op de hoogte was van de slechte waterkwaliteit van de Asterdplas. Er is echter nooit ingegrepen of onderhoud gepleegd aan de Asterd met als resultaat dat er niet meer gezwommen mag worden.

Project Asterd

Project Asterd gaat daarom op zaterdag 30 april 2016 een protestduik organiseren. Met deze duik wil Project Asterd een statement maken richting de gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta. Wij pleiten namelijk voor een gezond en veilig recreatiegebied. De protestduik gaat plaatsvinden op zaterdag 30 april 2016 en gaat om 13:00 uur van start aan de Asterdplas. Via Facebook kan je laten weten of je erbij bent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen