Veel bezoekers Amphia open dag

Op zaterdag 19 maart bezochten ruim 6400 personen de open dag van Amphia. De locaties Molengracht en Langendijk sloten met het open huis aan bij de landelijke Open Dag voor Zorg en Welzijn. De hele dag stonden artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers klaar om jong en oud te laten zien hoe Amphia werkt aan de zorg voor patiënten.

De Ambulance, de Spoedeisende Hulp en het CBRN (Chemische, biologische, nucleaire en radiologische stoffen) lieten zien hoe zij samenwerken bij een calamiteit. Artsen en verpleegkundigen beantwoordden vragen en begeleidden de bezoekers in hun ontdekkingstocht naar nieuwe onderzoeks- en behandeltechnieken. Op veel afdelingen konden mensen gezondheidstesten doen, een rondleiding volgen of zelf actief aan de slag door medicijnen te maken, te hechten of een infuus te prikken.

De poppendokter

Ook voor kinderen was er veel te zien en te doen. Zij kregen onder andere les in tanden poetsen, konden hun arm laten gipsen of konden met hun zieke pop of knuffel bij de poppendokter terecht. “Iedereen komt vroeg of laat een keertje met zorg in aanraking. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd zien hoe zorg werkt,” vertelt Mary Groenewoud, lid Raad van Bestuur. “Kinderen zijn belangrijk voor ons. Ze zijn onze toekomstige collega’s, hebben ook zelf zorg nodig en begeleiden hun ouders wanneer zij op latere leeftijd zorgbehoevend zijn. We ontvangen ze dan ook altijd met open armen.”

Amphia sloot aan bij de nationale week van Zorg en Welzijn die op 19 maart werd afgesloten met een Open dag. Amphia neemt één keer in de twee jaar deel aan deze dag. Inclusief de bezoekers aan de Pasteurlaan in Oosterhout waren er 6400 geïnteresseerden.
open dag ziekenhuis

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen