Huidtherapie Brabant stelt zich voor

Foto: Huidtherapie Brabant

Een huidtherapeut is een paramedisch specialist die gezonde, zieke of beschadigde huid behandelt. Het beroep van een huidtherapeut is wettelijk beschermd en geregeld in de wet BIG. Niet iedereen kan zich dus zomaar huidtherapeut noemen.

De huidtherapeut behandelt bijvoorbeeld patiënten die last hebben van acne, oedeem, lymfoedeem, vaatafwijkingen, overbeharing of last hebben van littekens of pigmentstoornissen. Veel behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed.

Huidtherapie Brabant

Bij Huidtherapie Brabant werken 4 ervaren huidtherapeuten en een allround schoonheidsspecialist en pedicure. Huidtherapie Brabant is gevestigd in Prinsenbeek en in Dongen en is dagelijks (ook in de avonden) geopend. Huidtherapie Brabant krijgt veel verwijzingen van de huisarts, dermatoloog en heeft intensief contact met andere disciplines. Op basis van de hulpvraag en de persoonlijke wensen van de patiënt stellen de huidtherapeuten tijdens het intake gesprek een behandelplan op. Veelvoorkomende behandelingen zijn acnetherapie, oedeemtherapie en lasertherapie. Ook bieden wij onder andere ook camouflagetherapie en littekentherapie aan.

Huidtherapie is veel in het nieuws

Het vak huidtherapie is de laatste tijd veel in het nieuws. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelt voor dat het laten weghalen van pigmentvlekken of ongewenste haargroei enkel nog door de huidtherapeut kan worden uitgevoerd. Binnenkort mogen alleen opgeleide huidtherapeuten dit soort behandelingen nog uitvoeren. Mislukte laserbehandelingen kunnen leiden tot brandwonden, onherstelbare littekens of permanente pigmentvlekken in je huid. Die risico’s zijn zo serieus dat de Minister de cliënt die gelaserd wordt, beter wil beschermen. Huidtherapie Brabant hecht veel waarde aan de kwaliteit van de laserbehandeling en de informatie. Mocht u vragen hebben over laserontharing helpen wij u graag!

Contact opnemen

De huid is uw grootste orgaan. Heeft u vragen over uw huid of wilt u graag een persoonlijk advies dan nodigen wij u vrijblijvend uit voor een consult. U bent welkom in een van onze praktijken. U kunt ons bereiken via [email protected]/ huidtherapie-brabant.nl. Telefoonnummer 076 – 542 36 66.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen