Reünie; MedKid bestaat 15 jaar

Foto: Judith Wientjens

In 2001 gestart als pionier in de intensieve kindzorg en nu een MKS professional. 15 jaar is misschien geen bijzonder jubileum, maar voor Jacqueline Kamps en haar medewerkers voelt dit wel zo.

“Onze eerste kindjes zijn inmiddels pubers, helaas is het ook zo dat we van een aantal kindjes afscheid hebben moeten nemen”. Met het vieren van ons jubileum willen we iedereen waar we de afgelopen 15 jaar voor gezorgd hebben en mee samen gewerkt hebben, uitnodigen om op zaterdag 11 Juni van 14:00 tot 17:00 uur met ons het glas te heffen. Samen met u, willen wij terugblikken en praten over de memorabele momenten die wij de afgelopen 15 jaar hebben beleefd.

Door het werk als kinderverpleegkundige in het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam werd het, directeur/oprichtster Jacqueline Kamps, duidelijk dat als ouders met hun kind naar huis mochten, vaak na langdurige zieken huisopname, zij er in de thuissituatie alleen voorstonden. Zij konden niet terug vallen op professionele zorg zoals die wel geregeld was voor volwassenen.

Dit kon onder meer betekenen dat ouders minder gingen werken, of dat een van de twee ouders moest stoppen met werken om voor hun kind te zorgen. In 2001 opende MedKid haar deuren in het pand aan de Liniestraat. In de afgelopen jaren hebben we veel gezinnen kunnen helpen met de vaak intensieve zorg voor hun kind. Hierdoor konden ouders blijven werken of kregen ouders net dat beetje tijd voor zichzelf en hun gezin. In 2012 zijn we verhuisd naar het nieuwe pand.

Door de jaren heen is deze intensieve kindzorg verder in Nederland uitgebreid en is er door samenwerking met collega’s veel bereikt. Het oprichten van een brancheorganisatie en als laatste mijlpaal de ontwikkeling van het medisch kindzorg systeem (MKS). MedKid biedt specialistische verpleegkundige kindzorg. Wij zijn er voor kinderen met een somatische aandoening die daardoor verpleegkundige zorg nodig hebben. Wij bieden ontlasting en ondersteuning aan ouders in de zorg voor hun chronisch zieke kind.

Het team van MedKid bestaat uit ervaren, professionele en enthousiaste kinderverpleegkundigen die met veel toewijding, respect en zorgzaamheid voor de kinderen zorgen. MedKid kenmerkt zich door kleinschalige opvang in een huiselijke omgeving. Naast het werken op het kinderdagverblijf, komen de verpleegkundigen ook aan huis om voor uw kind te zorgen.

Voor meer informatie bezoek onze website. Adres: Zandoogjes 3, 4814 SB Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen