AV SPRINT klaar voor topatleten en het NK

26 jul 2023, 9:14 Nieuws
sprint running team
AV Sprint
Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli organiseert atletiekvereniging SPRINT in opdracht van de Atletiekunie, het ASICS NK Atletiek 2023 in Breda. Drie dagen strijden alle Nederlandse topatleten om de nationale titels. “Wij zijn vereerd dat we dit als SPRINT mogen organiseren.”
Het belooft een behoorlijk atletiekfeestje te worden bij AV SPRINT in Breda in het weekend van 28, 29 en 30 juli. Natuurlijk willen de topsporters tijdens het Nederlands kampioenschap laten zien wat ze in huis hebben, maar wat ook meespeelt, is dat het voor atleten de laatste kans is om te voldoen aan een van de limieten voor het WK Atletiek in Boedapest, dat half augustus 2023 op de agenda staat. Kortom, op het terrein van atletiekvereniging SPRINT wordt vuurwerk verwacht.
De voorbereidingen voor het ASICS NK Atletiek zijn in volle gang. Deze week worden de laatste puntjes op de i gezet. Vanaf woensdag 26 juli is de hele accommodatie van SPRINT gesloten. Er worden o.a. tribunes gebouwd, extra tenten geplaatst, cameratorens neergezet en er komt een foodcourt met tal van foodtrucks.
‘Samen maken wij er een prachtig weekend van’
“Wij zijn vereerd dat we dit als SPRINT mogen organiseren”, vertelt voorzitter Paul Alberts van SPRINT. “De hele Nederlandse atletiektop is aanwezig. Naast bijvoorbeeld Femke Bol en Lieke Klaver strijden ook onze eigen topatleten mee. Dat belooft prachtig te worden! En niet alleen voor de sporters, ook naast de wedstrijden is er van alles te doen. Een foodcourt bijvoorbeeld en een dj draait heerlijke muziek.”
Paul: “Een kernteam is al een jaar geleden begonnen met de voorbereidingen en samen met hen tientallen vrijwilligers. Op de dagen zelf zijn er meer dan 225 vrijwilligers aan de slag die zich allemaal keihard inzetten om in Breda drie onvergetelijke dagen voor de atleten én voor publiek neer te zetten. We zijn ontzettend dankbaar voor alle mensen die zich keihard hebben ingezet en nog gaan inzetten. Samen maken wij er een prachtig weekend van!”
Tickets
Toegangskaarten voor het ASICS NK Atletiek kosten €7,50 per dag of een passe-partout voor drie dagen kost €17,50 (voor leden van de Atletiek-unie) of €25,00. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang €1,- per dag. Een ticket kopen kan aan de kassa of online via deze site: ASICS NK Atletiek Senioren 2023 (paylogic.com) .
Tijdschema
Op vrijdag 28 juli barst het NK Atletiek los om 15:00 uur met polsstokhoogspringen mannen. Op de drie dagen zijn iedere dag verschillende disciplines te zien. Vrijdag wordt de avond afgesloten met de 100 meter finale vrouwen (20:45 uur) en mannen (20:55 uur). Op zaterdag gaat het atletiekweekend om 12:00 uur verder met 100 meter horden. Bovendien staan er op zaterdag verschillende finales op het programma: 800 meter finales vrouwen (14:35 uur) en mannen (14:50 uur), 200 meter halve finale vrouwen (15:40 uur) en mannen (15:55 uur) en aan het eind van de middag de 400 meter horden finale (17:55 uur).
Op zondag staat er minstens zo’n mooi programma te wachten. De dag start om 11:10 uur met de 110 meter horden (mannen meerkamp). Zondag is finaledag! Want dan kun je de finale zien op 100 en de 110 meter horden en op de 200, 400 en 1500 meter. Kortom, een dag met veel atletiekspektakel.
Het volledige schema van de verschillende dagen is terug te vinden op deze site: Atletiek.nu - ASICS N K Atletiek - Tijdschema .