Breda verlengt coronasubsidie voor cultuur

sep 30 2021, 15:41 Nieuws
4259 2e3bcb55be0bcb44baa8e9dc604a5eaf
De gemeente Breda gaat vanaf 1 oktober de coronasubsidie voor de culturele sector verlengen. Zo moet de getroffen sector 'wendbaar en weerbaar' blijven. De subsidie is bedoeld om de cultuursector financieel te ondersteunen bij risico's en extra kosten, nu de ergste fase van de pandemie voorbij lijkt.
Activiteiten opstarten
Makers en culturele instellingen moeten weer door kunnen gaan met hun bedrijf en nieuwe activiteiten opstarten, stelt de gemeente. Dit moet met het verlengen van de coronasubsidie mogelijk worden gemaakt. Cultuurwethouder Marianne de Bie (D66) ziet dat die steun nodig blijft: "De deuren van veel instellingen waren gesloten en zaken hebben ook stil gelegen. We zijn er nog niet. En daarom gaan we door met de coronasteun."
Makersregeling
Ook de makersregeling wordt voortgezet. Met deze regeling kunnen makers met een achtergrond in de kunst subsidie krijgen voor hun projecten. Zo kunnen ze zich ontwikkelen. Ook grotere culture instellingen maken in het komende bestuursjaar weer aanspraak op grotere projectsubsidies.