Bredanaar (20) aangehouden na gewelddadige diefstal auto van 70-jarige vrouw

06 jul , 13:43 Nieuws
politie
Op de Klundertseweg in Zevenbergen is vrijdagavond 5 juli 2024 een vrouw met geweld bestolen van haar auto. Het voertuig met de verdachte erin is later in de buurt van Rotterdam staande gehouden.
Het 70-jarige slachtoffer stond iets voor middernacht voor een woning op de Klundertseweg toen zij ineens werd vastgepakt en mishandeld. De verdachte eist haar autosleutels en gooit haar daarna op de grond. Uiteindelijk geeft het hevig geschrokken slachtoffer de sleutels af en rijdt de verdachte weg richting Klundert.
Politieagenten starten al snel een onderzoek en enkele minuten later geeft de auto al een ANPR-hit en wordt de achtervolging ingezet. De auto rijdt richting Rotterdam, ook de collega’s in Rotterdam sluiten aan bij de achtervolging. Zij zien het voertuig in Hendrik-Ido-Ambacht en zij proberen het voertuig klem te rijden. Dat lukt echter net niet, maar om 00.10 uur treffen zij het voertuig bij de Roemer Visscherhof, geparkeerd tegen een auto en een schutting. In het steegje zien zij ook de 20-jarige verdachte uit Breda zitten. Hij wordt aangehouden terwijl zij het stroomstootwapen op hem richten en meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek.
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.
politie 1