Woensdagavond was Koningin Máxima te gast op de campus van Breda University of Applied Sciences (BUas) voor het Netwerk Event van de Koning Willem I Stichting. Hare Majesteit werd warm onthaald door Ingrid Timmermans (vicepresident BUas), Arjen van Drunen (loco-burgemeester Gemeente Breda) en Martijn van Gruijthuijsen (loco-commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Brabant). En in het bijzijn van Nederlandse pers.
BUas-studenten Hotel Management en opleidingsrestaurant Sibelicious verzorgden de culinaire avond en een gezelschap van ondernemende BUas-studenten had de eer aan te mogen sluiten bij het diner. Student Luka Zuidmeer stond in de keuken: "Koken voor Hare Majesteit is natuurlijk een eer. Het is bijzonder dat de Koningin geniet van wat je hebt bereid. Alles verliep soepel".
Studente Billie Bloem Venhuizen serveerde de tafel waar Koningin Máxima aan dineerde. "Elke beweging was van tevoren ingestudeerd: lopen, stilstaan, het plaatsen van de borden. Ik had vond het een beetje spannend, maar het ging goed".
"De studenten leren hier wat gastvrijheid inhoudt", zegt Lars van Bethlehem, docent Learning Company Sibelicious. "Onder druk, met uiterste precisie en vol passie. Een betere praktijkervaring dan vanavond bestaat niet".
Tijdens het diner in de prachtig aangeklede kapel van BUas gaven de winnaars van de Koning Willem I Prijs 2024, Royal Cosun, Lagemaat Sloopwerken en Fairphone, in een tafelgesprek samen met jonge talenten hun visie op innovatie en de toekomst van ondernemen in Nederland. De presentatie was in handen van Talitha Muusse. Ook het studentengezelschap van BUas mocht na afloop in gesprek met Hare Majesteit om hun studie- en werkervaringen te delen.