Evenement The Future of Energy gaat jongeren interesseren voor energietransitie

19 apr 2022, 19:36 Nieuws
avans hogeschool breda
Aankomende donderdag 21 april vindt bij Pier15 'The Future of Energy' plaats. Tijdens dit evenement wordt aan jongeren uitgelegd wat de energietransitie inhoudt.
Jongeren gaan op deze dag meer leren over het onderwerp energietransitie. Dit evenement is georganiseerd door studievereniging s.v. Silicium van Avans Hogschool samen met onder andere het lectoraat Smart Energy van Avans.

Ontwikkelingen rondom energietransitie

Voglens het klimaatakkoord moeten we in 2030 en 2050 minder CO2 uitstoten dan nu. We moeten daarom duurzamer omgaan met onze energiebronnen. Deze ontwikkelingen zijn volgens s.v. Silicium een mooie aanleiding om een evenement te organiseren voor jongeren. Niet alleen voor studenten van het mbo, hbo of wo, ook scholieren zijn welkom.
De overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen is belangrijk. Om die energietransitie te realiseren zijn er bijvoorbeeld veel mensen nodig in de techniek. "Maar als jongeren niet weten wat energietransitie inhoudt, kiezen ze ook niet voor een opleiding in die sector", zegt Kevin Haest, voorzitter van de studievereniging en student Elektrotechniek.

Interessante sprekers

Rondom de drie hoofdthema's mobiliteit, gebouwde omgeving en industrie worden lezingen, pitches en workshops georganiseerd. Over deze thema's komen een aantal interessante sprekers de jongeren wat bijleren.
Door de sprekers komen de bezoekers meer te weten over bijvoorbeeld het gebruik van ijzerpoeder als brandstof. "Er gebeurt veel, we laten tijdens 'The Future of Energy' zien wat er allemaal speelt", vertelt Kevin. "Hier kunnen jongeren hun vragen stellen. Iedereen komt met energietransitie in aanraking, de vraag is alleen in welk tempo."

Informatie en tickets

Heb je interesse in dit evenement? Bestel dan hier gratis je kaarten.
Het evenement vindt plaats op donderdag 21 april van 13:00-20:00 bij Pier15 in Breda.
Neem ook een kijkje op de Instagram , Facebook of LinkedIn van 'The Future of Energy'