Gemeente Breda lanceert Inst@Breda voor werkzoekenden met bijstandsuitkering

23 apr 2022, 9:43 Nieuws
4259 16560ef429defb4edd22301a6321ce56
Onder toeziend oog van ruim zeventig professionals van Gemeente Breda is het startsein voor de webapplicatie Inst@Breda gegeven.
Met Inst@Breda krijgen werkzoekenden voortaan inzicht in kansen en mogelijkheden op de Bredase arbeidsmarkt. Voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering is het vinden van betaald werk niet altijd makkelijk. Het faciliteren van handvatten en het ‘visualiseren van de mogelijkheden’ is daarom essentieel om nóg meer mensen naar betaald werk te bewegen. Vandaar dat Gemeente Breda, speciaal voor werkzoekenden met een bijstandsuitkering, een stap voorwaarts maakt en Inst@Breda lanceert.
Wethouder Boaz Adank, Economische Zaken: “Met Inst@Breda hebben we op een innovatieve wijze waarin toegepaste technologie en creativiteit samenkomen, een tool gecreëerd waarmee werkzoekenden voortaan elke dag vanaf hun smartphone of desktop, inzicht krijgen in het aanbod in werk in Breda. Door de applicatie komen werkzoekenden sneller bij ons in beeld en creëren we voor hen een manier om hun interesses in verschillende sectoren kenbaar maken en sneller te kunnen reageren op mogelijkheden om aan werk te komen in de stad.”
Like²Work
Inst@Breda is ontwikkeld en gebouwd op de filosofie en ‘framework’ van Instagram. Werkgeversadviseurs van Gemeente Breda zijn een belangrijke spil. Zij zorgen voor content die het aanbod van werk en opleiding visualiseert. Werkzoekenden kunnen werkgeversadviseurs volgen en gepubliceerde content ‘liken’ zodat hun interesse kenbaar wordt. Tim van Riel, beleidsadviseur Participatie van de Gemeente Breda licht toe: “Het traditionele werken binnen de keten Participatie vraagt om innovatie. Niet alleen voor kandidaten, maar ook professionals die zich dagelijks inspannen voor Bredanaars met een bijstandsuitkering. Er zijn tal van mogelijkheden om hulpvragen te transformeren tot oplossingsrichtingen. Echter is dit voor zowel kandidaten als professionals niet altijd zichtbaar waardoor we onbewust kansen ontnemen. Via Inst@Breda, met het credo Like²Work, proberen we dit patroon te doorbreken en creëren we laagdrempelige ondersteuning én toegankelijkheid voor inwoners met een hulpvraag.”
Publiceer jouw organisatie op Inst@Breda!
Naast de routing richting betaald werk beschikt Inst@Breda over een stadsmap die de ‘Sociale kaart van Breda’ visualiseert. Via een filtermenu kunnen professionals en kandidaten voortaan op wijkniveau de maatschappelijke organisatie vinden die aansluit bij de hulpvraag. Ook hierbij staat visualisatie en laagdrempelig contact centraal. Inmiddels hebben diverse partners het digitale podium al gepakt. Wil je jouw organisatie ook zichtbaar en toegankelijk maken op Inst@Breda? Meld jouw organisatie dan aan door een mail te sturen naar [email protected].