Line-up hoofdpodium Breda Barst 6 en 7 september 2024

30 aug , 13:26 Nieuws
unnamed 21
STONE (UK), blackwave. (B), Palehound (USA), THAMES, The Cold Stares (USA), Indian Askin, Pip Blom, The Indien, Anna-Rose Clayton, Bumble B. Boy, Black Smoke Brigade en De Oorzaak. 
De line-up van het hoofdpodium van Breda Barst en informatie over de bands staat hier!
Vrijdag 6 en zaterdag 7 september barst Breda Barst voor de 27e keer los. Dan wordt Park Valkenberg, toch al één van de mooiste locaties van Breda, omgebouwd tot een waar festivalterrein. Op het terrein staan drie muziekpodia, straattheater, Mini Barst voor de jongste bezoekertjes, UitBarsting voor jongvolwassenen, een foodcourt met speciaalbier bar en een wijnbar voor de echte wijnliefhebber. Met muziek voor elk wat wils. Van post-punk, hip hop, singer-songwriters, pop, indie, metal tot aan some good old blues. 
Genieten van gevestigde en opkomende bands
Het festival is de financiële klap van de regen-editie 2022 nog niet helemaal te boven, maar 'Ik denk dat we er wederom in geslaagd zijn een gevarieerde line-up weg te zetten waar we trots op mogen zijn,' aldus Jurgen Blommaert, voorzitter van Breda Barst en één van de programmeurs van het festival. 'Niet al te mainstream, maar toch toegankelijk zodat heel Breda gratis kennis kan maken met gevestigde namen als The Cold Stares en blackwave. en zich ook kan laten verrassen door acts als Palehound en THAMES.'

"Persoonlijk ben ik vooral trots dat we Stone op het hoofdpodium hebben staan. Een band uit Liverpool, een klasse apart, en een band waarvan ik verwacht dat ze het nog heel ver gaan schoppen."

- Jurgen - Voorzitter & Programmeur Breda Barst

Programmeren doen de programmeurs van Breda Barst niet alleen. Ze hebben hierin een samenwerking gevonden met andere organisaties zoals MEZZ en Leo van Lieshout van de Nieuwe Veste.

"Met STONE en blackwave. hebben we twee toffe internationale headliners die ook op buitenlandse festivals mensen op de been krijgen. Een mooi en spannend statement! Aangevuld met opkomende acts als THAMES en oude bekenden Indian Askin denk ik dat we een mooie en bijzondere mainstage hebben!"

- Bart Becx - Hoofdprogrammeur MEZZ

Gratis toegankelijk festival, tegenwoordig een unicum
Een gratis toegankelijk festival van dit formaat was al redelijk uitzonderlijk, maar in het huidige festivallandschap is het echt een unicum aan het worden. Voor vergelijkbare festivals betaal je al gauw €30 entree. Voor dat bedrag kun je bij Breda Barst al een rondje geven aan al je vrienden. 'We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden door zoveel mogelijk in eigen beheer te houden'.  Breda Barst wordt georganiseerd door een kerngroep van zo'n 30 vrijwilligers dat in aanloop naar het festival uitgroeit tot zo'n 250 mensen. 
Drie podia, voor elk wat wils
De drie podia hebben ieder hun eigen karakter. Het Amstelpodium voor de grotere acts, de Spaanse Kraag voor het hardere werk en de Mentos Future Stage voor aanstormend talent. Dit is al jaren een gouden formule. Voor jonge bezoekers tot liefhebbers uit de meer alternatievere hoek. 
In de komende weken zal Breda Barst nog meer nieuwe namen bekend maken voor deze podia via hun sociale mediakanalen. Meer informatie over de bands staat hier en wordt steeds aangevuld na bevestiging ervan. 
Over Breda Barst
Ieder jaar in september strijkt Breda Barst neer in Park Valkenberg. Met hulp van zo'n 250 vrijwilligers zetten ze een weekend vol pop, metal, punk, elektro, hiphop, dance en theater neer. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten. Sinds de eerste editie in 1994 stonden onder andere op het podium: Selah Sue, Bazart, S10, Jett Rebel, Navarone, Therapy?, My Baby, Hardwell, Goose, Racoon, The Boxer Rebellion, Kris Kross Amsterdam, Dio, The Kik, Extince, Go Back To The Zoo, Triggerfinger en meer. Op Breda Barst vind je ook theater, een gevarieerd aanbod van lekker eten, een gezellige markt en toffe activiteiten voor kinderen onder de noemer Mini Barst. Het festival is voor iedereen, of je nu voor de gezelligheid of de muziek komt. 
  De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.