Living Statues Festival Breda keert terug: bekijk de video

jul 05 , 21:11 Nieuws
unnamed 18
https://vimeo.com/951067961
Living Statues Festival Breda keert terug! Op zondag 15 september 2024, tijdens Open Monumentendagen Breda, nemen ruim 50 'living statues' van over de hele wereld de straten van de Bredase binnenstad over.
Ieder living statue maakt op eigenzinnige en artistieke wijze interactie met bezoekers van het centrum. Na de vorige editie in 2023 organiseert het Ondernemersfonds het festival voor de tweede keer. Het festival is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Eerste editie smaakte direct naar meer

Het festival, leuk voor jong én oud, is een initiatief van het Ondernemersfonds. In september vorig jaar vond de eerste, zonovergoten editie van het festival plaats. René de Vos, centrummanager van het Ondernemersfonds: "Vorig jaar hebben we een goede basis gelegd en daarmee de toon gezet voor een spraakmakend en laagdrempelig festival. Wat ons betreft krijgt dit evenement een vast plekje op de binnenstadkalender van Breda. Dit jaar pakken we dus door met meer living statues, meer activiteiten, meer zichtbaarheid en meer betrokkenheid met bezoekers. Ondernemers kunnen dit jaar ook meedoen door een living statue te sponsoren .

Aftermovie 2023

Vorig jaar stonden de living statues verspreid over verschillende plekken in de gehele binnenstad. Dit jaar centreren de living statues zich prominenter zichtbaar op één route, op en rond de straten tussen de Grote Markt en winkelcentrum de Barones. Net als in 2023 is het festival onderdeel van Open Monumentendagen Breda, wat jaarlijks zo'n 44.000 bezoekers trekt.

Laagdrempelig en leuk voor iedereen

Bezoekers mogen zich laten verwonderen door de acts van meer dan 50 living statues. Maar wie het online programma - dat de komende maanden verder wordt uitgebreid en gepubliceerd - in de gaten houdt, ziet dat er nog veel meer te doen is. Zo wordt er ook een prijs uitgereikt aan het living statue met de mooiste, origineelste en meest interactieve act. Wie er met de prijs vandoor gaat wordt door het publiek zélf bepaald. Net als vorig jaar zijn er op verschillende manieren leuke prijzen te winnen en kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten waar hun creativiteit en kunstzinnigheid op de proef worden gesteld. Ook de fotografiewedstrijd keert dit jaar weer terug.
De komende maanden wordt er meer bekendgemaakt over het programma, acties en activiteiten en andere informatie. Ga naar livingstatuesfestivalbreda.nl voor een sfeerimpressie van vorig jaar. Wil je als eerste op de hoogte zijn van updates over het festival? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg Living Statues Festival Breda via Facebook en/of Instagram .
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.
unnamed 19