Mensen met een beperking kunnen gratis zwemmen in Breda tijdens de zwemweek

16 jan , 12:45 Nieuws
beeldmateriaal 3
Uniek Sporten West-Brabant organiseert van 20 tot en met 29 januari gratis zwemactiviteiten voor iedereen met een (chronische) beperking.
Op deze manier willen zij de drempel verlagen voor mensen met een (chronische) beperking om te gaan sporten. Er zijn namelijk altijd nog grote drempels om daadwerkelijk te starten met de ontdekkingstocht naar een sport. Want welke manier van bewegen of sporten past bij je? Ook wil men vaak niet tot last zijn of schaalt men zichzelf niet in de categorie 'personen met een chronische beperking.

Zwemweek gekoppeld aan goede voornemens

Veel plaatselijke zwembaden, zoals in Breda en Roosendaal, zetten de deuren wagenwijd open. Initiatiefnemer Janine van Gurp vertelt: "Dit jaar koppelen we de zwemweek aan de goede voornemens in januari. Zwembaden zijn net als voorgaande jaren enthousiast en in iedere gemeente is er een mogelijkheid om het zwemmen te ontdekken. Door het organiseren van gratis beweegactiviteiten proberen we drempels zo laag mogelijk te maken voor iedereen."

Makkelijker bewegen in het water

Nog wat feitjes op een rij: in het zwembad voel je geen zwaartekracht, waardoor je je vrijer en makkelijker kunt bewegen. Daarnaast vermindert het pijn, werkt zwemmen therapeutisch en versterkt het je conditie. Ook ontmoet je tijdens de zwemactiviteiten nieuwe mensen. Een perfecte aangelegenheid om te ontdekken of zwemmen bij je past!
Voel je zeker aangesproken, want zwemactiviteiten zijn zo divers dat er écht voor ieder wat wils is. Denk aan NAH (niet-aangeboren-hersenletsel) zwemmen, aquagym, aqua therapie voor lichamelijke beperkingen, aqua vitaal voor vereenzaamde volwassenen en prikkelarm zwemmen.
Voor algemene vragen kun je een mail sturen naar [email protected] . Zo komt je vraag altijd bij de juiste persoon terecht.
Schrijf je in voor De Breda Nieuwsbrief van Breda Nieuws & De Breda App (zie linkedin )