Obesitas, ik vind het gewoon een vies woord

28 dec 2015, 20:41 Nieuws
Alweer twee “feestdagen” voorbij! Vorige week dinsdag had ik mijn laatste weegmoment bij Eric en dat was toch een bijzonder momentje. Voor mij is het meest verschrikkelijke “label” niet meer van toepassing op mijn lijf!! Hoewel ik het woord niet graag gebruik doe ik het nu toch want ik ben officieel OBESITAS af!!! Wat een verschrikkelijk rotwoord is dat toch....bah!! Of dat het nu om mezelf gaat of om een ander, ik vind het gewoon een vies woord. Maar goed, het wordt nu in ieder geval niet meer aan mij gekoppeld! Althans niet die dag...
's Avonds ben ik met mijn vriendin Odette naar de musical The Bodyguard geweest. Inclusief een heerlijk etentje en de feestdagen kwamen er nog aan, dus misschien was het euforische moment maar van korte duur... Ik ga er niet vanuit hoor. Ik let nog steeds heel goed op met wat en hoeveel ik eet dus ik verwacht niet dat één etentje alles zal verstoren.
etentje met odette
Tijdens de kerstdagen had ik me eigenlijk voorgenomen lekker van de eetmomenten te genieten en niet te veel bezig te zijn met het afvallen. Er is echter 1 probleem: ik moet vóór 4 januari nog minimaal 3 kilo afvallen wil ik die dag mijn streefgewicht halen. Dat wordt toch best lastig met de kerstdagen, oud en nieuw en een weekendje weg in het vooruitzicht! Misschien toch maar een klein beetje opletten dan....
Eric zei al dat gourmetten echt geen enkel probleem hoeft te zijn. Eet gewoon lekker een kipfiletje of lekker vis. Ik zei tegen Eric dat dat geen probleem zou zijn. Ik eet toch nooit zoveel vlees want ik zit altijd al vol van het stokbrood met lekkere sausjes!!! Je had dat gezicht van Eric moeten zien, ik heb er nu nog plezier van!
Naar mijn idee heb ik de kerstdagen best goed doorstaan. Geen uitgebreid kerstontbijt zoals voorgaande jaren, maar eerst 5 kilometer gaan hardlopen met Esther. Als lunch een donkerbruin broodje met avocado en tomaat en pas om 17.00 uur ben ik met vrienden gaan genieten van een heerlijk wijntje en lekker eten.
Tweede kerstdag hebben we heerlijk uitgeslapen en een lekkere luie dag gehad met spelletjes en kerstfilms. Ook ’s avonds pas weer genoten van een kerstdinertje bij familie thuis.
Zondagochtend stond er wederom een bootcamp op het programma. Alleen deze keer was het samen met de deelnemers van de Afvalrace in Oosterhout. Omdat ik ook regelmatig in Oosterhout train ken ik deze kandidaten ook een beetje. Leuk om ook hen te steunen en ik heb gelijk weer mijn training gehad. Niet slecht zo na de kerstdagen!!
De volgende uitdaging is oud en nieuw. Ik heb me voorgenomen de oliebollen te laten voor wat ze zijn, maar wel mee te proosten op een mooi, gezond, sportief maar vooral gelukkig 2016! Wil je weten wat ik jullie toewens voor het nieuwe jaar, bekijk dan het filmpje hieronder.
Voor mijn volgende blog staat het tweede officiële weegmoment gepland!! SPANNEND!!
Jill wordt begeleid door Eric de Jong van EDJ Sports en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners . Lees Jill haar blogs.