Op vakantie? Voorkom dat inbrekers hun kans grijpen!

jul 07 , 12:06 Nieuws
inbreker politie
Dit weekend is de zomervakantie begonnen. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie! Neem maatregelen. En natuurlijk vraag je ook de buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie.

Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt?

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kun je daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief! Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vind je een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Veilig Wonen adviseert onder andere om de burenkaart
te downloaden en te printen. Vul hem samen met je buren in. De kaart dient ook als geheugensteuntje voor hoe zij jouw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens je vakantie.

Wat doet de politie?

De politie geeft voorlichting en waarschuwt wijkbewoners die hun ramen of deuren niet goed afsluiten. De politie zet vooral krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werkt zij veel samen met burgers en zet onder meer Burgernet in. Ook geeft de politie nazorg aan slachtoffers van woninginbraak: die worden binnen enkele weken na hun aangifte teruggebeld om ze te informeren over de voortgang van hun zaak. En uiteraard spoort de politie inbrekers op die niet op heterdaad worden gepakt.

112 bellen helpt!

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Zie je iets verdachts in de omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die je niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie op 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat agenten de verdachte direct kunnen aanhouden. Deze zomervakantie is het kans op warm weer. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt je huis binnen en slaat toe. Pas dus ook daarvoor op!
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de (Android) en in de voor Apple gebruikers.
inbreker