Theatergezelschap Stormkamer zoekt jongeren voor een nieuwe wereld

15 apr 2022, 18:10 Nieuws
online workshop stormkamer een nieuwe wereld
Op zaterdag 7 mei geeft theatergezelschap Stormkamer een workshop voor jongeren (15-25 jaar) in het Chassé Theater in Breda. In de workshop gaan theaterdocent Kim Zonneveld en performer Jantien Fick is gesprek met de jongeren in Breda.
Dit gesprek zal gaan over de wereld van nu en wat de jongeren daarin zouden willen veranderen.

Stormkamer wil de wereld veranderen

De wereld kraakt in haar voegen: van de democratie tot het kapitalisme, de aanpak van klimaatverandering en de oorlog in Oekraïne. Jongeren groeien op in een tijd waar veel onvrede is over de wereld van nu. Daarom wil Stormkamer de wereld veranderen. Het theatergezelschap wil vooral ook weten hoe jongeren hier over denken. Tijdens deze workshop vraagt Stormkamer dan ook naar de mening, visie en ideeën van jongeren. Ook zullen ze in gesprek gaan over wat er volgens de jongeren anders moet.
Deze meningen, stellingen en ideeën van de jongeren worden vormgegeven middels dans, theater en tekst. Deelnemers maken tijdens de workshop een korte performnace die een plek zal krijgen in een nieuwe voorstelling van Stormkamer. Deze voorstelling, De Salon
, zal op 10 en 11 mei te zien zijn in het Chassé Theater.

Aanmelden en verdere informatie

De workshop vindt plaats op zaterdag 7 mei tussen 12:00-17:00.
Aanmelden voor de workshop kan via deze link .
Stormkamer onderzoekt onder artistieke leiding van Hanna van Mourik Broekman maatschappelijke thema's. Deze worden vertaalt naar interactieve, theatrale ontmoetingen. Tijdens de voorstellingen wordt het publiek uitgenodigd om op zoek te gaan naar hoe we vanuit verschillende perspectieven en meningen samen deze wereld kunnen vormgeven.