Twee personen die op het eerste oog niets met elkaar gemeen lijken te hebben. Hun levens lijken volledig langs elkaar heen te lopen. Maar is dit ook zo? Dat is het uitgangspunt van de nieuwe performance Het Leven Zelf van theatergroep Zout.
De performance gaat op 26 juni in première tijdens Culturele Zondag in Breda.
Eigen verhaal
In Het Leven Zelf
kijkt het publiek naar twee mensen die zich onbespied wanen. Door muziek en vertelling worden zij meegenomen in de verhalen van de 79-jarige Marilou en Wessam van 37 jaar. Zij vertellen openhartig over hun verleden, heden en de toekomst. Waarin vinden zij herkenning en waarin niet?
Het publiek wordt tijdens Het Leven Zelf
meegenomen in twee leefwerelden. Dit gebeurt op het grensvlak van
theater en realiteit. De spelers zijn, zoals bij elke productie van Zout, ervaringsdeskundigen. Zij zijn de vertellers van hun eigen verhaal. In het dagelijks leven waren Marilou en Wessam elkaar waarschijnlijk nooit tegengekomen. Marilou komt namelijk uit Leiden en Wessam komt uit Aleppo.
Letizia Rompelberg, artistiek leider van Zout, is de persoon die de twee bij elkaar heeft gebracht. Dit deed zij nadat ze met beiden in eerdere producties had samengewerkt. Rompelberg was benieuwd wat er zou gebeuren als deze twee mensen elkaar zouden ontmoeten. Het uitgangspunt was de zoektocht naar hoe verschillend men in het leve kan staan. Maar het drietal ontdekte tijdens de repetities dat ze ondanks de verschillen meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit hadden kunnen bedenken. De verhalen en gedachtes zijn samengebracht in de performance Het Leven Zelf .
Culturele Zondag
Het Leven Zelf is tijdens de Culturele Zondag op 26 juni te zien op verschillende tijdstippen. Om 13:00, 14:00, 15:00 en 16:00 zal de performance van ongeveer 30 minuten plaatsvinden. Het verzamelpunt is de Nieuwe Veste, waarna een wandeling naar het Chassé Theater plaatsvindt. Een ticket voor de Culturele Zondag geeft ook toegang tot de performance van Zout. Een ticket kost €2,50 en is te koop via
de website van Cultuurnacht . De performance zal in september ook onderdeel zijn van Festival MAAS! in Maastricht.
Over Zout
Zout gelooft dat betekenisvolle relaties het fundament vormen voor kwaliteit van leven en een welvarende maatschappij. Bij lastige vraagstukken, waar aannames kunnen zorgen voor verstoorde relaties, biedt Zout met theater meer ruimte voor een open dialoog en meer begrip voor elkaar. Met theaterprojecten laten zij het publiek een ander perspectief op de samenleving zien. De werkelijkheid is het uitgangspunt: de spelers vertellen hun eigen verhaal. Zout ontwikkelde eerder theaterprojecten over ex-gedetineerden, vluchtelingen, immigranten en ouderen. Kijk voor meer informatie over Zout op
de website van Zout .