Vocaal Ensemble Novafonie zoekt nieuwe leden voor "Project 20"

04 mei 2022, 12:37 Nieuws
image5
Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda zoekt nieuwe leden. Het koor uit de Haagse Beemden werkt op het moment aan "Project 20".
De uitvoering van het project vindt plaats in november 2022. Novafonie biedt ook de mogelijkheid om op projectbasis met dit programma mee te zingen.

Muziek

A capella koormuziek uit de twintiger jaren van verschillende eeuwen staat in "Project 20" centraal. Muziek van Diepenbrock en Stanford uit de jaren 20 van de vorige eeuw komt voorbij. Maar ook de muziek uit de huidige eeuw wordt niet overgeslagen. Er is plek voor componisten als Ola Gjeilo en Karl Jenkins.

Requiem van John Rutter

Novafonie speelt ook het Requiem van de hedendaagse Engelse componist John Rutter (1945). Het gaat om de uitvoering voor koor, solist en instrumentaal geheel. Een heel bijzonder werk waarin verschillende stijlen - van gregoriaans tot jazz - elkaar ontmoeten.

Aanmelden en repetities

Je kunt je aanmelden voor dit zangproject via [email protected]
. Er is op het moment vooral behoefte aan (hoge) sopranen en (hoge) tenoren. Enige zangervaring wordt gevraagd. Voor bladmuziek en oefenfiles wordt gezorgd. Je kunt een keer vrijblijvend een avond mee komen zingen en de sfeer proeven.
De repetities zijn iedere donderdagavond van 20.00-22.15 in Buurthuis Gageldonk. Dit buurthuis is te vinden op Gageldonksepad 5 te Breda in de wijk Haagse Beemden.

Over Vocaal Ensemble Novafonie

Novafonie is een a capella kamerkoor onder leiding van dirigent Alice Roes. Het koor bestaat al ruim dertig jaar. Op het repertoire staat muziek van 1600 tot heden, van klassiek tot hedendaags. Bij het koor staat zingen met plezier en niveau voorop. Ieder jaar geeft het koor een concert in Breda. Daarbij gaat Novafonie regelmatig de samenwerking aan met bijvoorbeeld een dansgezelschap of een toneelvereniging.